Ústecký kraj - Akciová společnost ČEZ z pozice většinového vlastníka nařídila propouštění 273 zaměstnanců společnosti Severočeské doly a dalších 130 zaměstnanců v jejich dceřiných společnostech v Ústeckém kraji. Další pracovní místa ruší v Děčíně a Ostravě z důvodu centralizace některých činnosti a existuje reálná hrozba dalšího propouštění v těžebních společnostech.

doly1610

„Jsem touto situací velmi znepokojen. Na jedné straně usiluje kraj o vytváření nových pracovních míst a vzbuzení zájmu investorů a na druhé straně firmy léta etablované v Ústeckém kraji své zaměstnance propouštějí," říká hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček. „Otázky zaměstnanosti se snažíme společně řešit s vládním zmocněncem Jiřím Cieńciałou a na půdě krajské tripartity. Iniciovali jsme vznik Paktu zaměstnanosti a děláme další kroky pro to, aby se v našem strukturálně postiženém regionu zlepšovala situace na trhu práce. Proti tomu jdou pak záměry společnosti ČEZ, což by mělo negativní dopady na zaměstnanost i ve firmách, které jsou na aktivity ČEZ navázány," upřesnil hejtman.

„Obrátím se v této věci v nejbližších dnech na premiéra Bohuslava Sobotku a jsem připraven záležitosti zaměstnanosti s ním prodiskutovat," dodal Oldřich Bubeníček.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru