Chomutov – Po dva víkendy zněla na chomutovské Hřebíkárně hudba rocková, nyní si na své přijdou folkaři. A že si chystaný koncert dozajista užijí, není pochyb, hrát tady nebude nikdo „menší" než muzikanti tělem i duší, česká folková stálice Nezmaři. Nebude to večer ledajaký, českobudějovická kapela na něm chystá křest svého CD Stopy bláznů. Ani to ale ještě není konec, jako host večera se na Hřebíkárně představí také chomutovsko-jirkovská formace Zfleku.

nezmaři1410

Nezmaři

Představovat dlouze kapelu Nezmaři není vůbec třeba. První zmínka o skupině se v hudebních análech datuje k roku 1978. Původně mělo jít o scénickou hudbu Divadla dramatických textů (Jihočeské divadlo), Nezmaři se však brzy osamostatnili a nastoupili na dlouhou a úspěšnou cestu na poli folku. V devadesátých letech se skupina zprofesionalizovala a postupem času se stala jednou z funkčně nejstarších kapel české folkové scény.

Nezmaři jsou charakterističtí vícehlasým vokálem s doprovodem akustických nástrojů. Jejich repertoár tvoří převážně vlastní písně ale i světová klasika, každoročně odehrají přes sto koncertních vystoupení po celé ČR a Slovensku. Za dobu svého fungování získali také mnohá ocenění. Kromě plzeňských Port jsou například držiteli dvou Zlatých klíčů (prestižní cena pro nejlepší skupinu roku v kategorii Folk&Country). Na svém kontě mají přes dvě desítky CD a také DVD Nezmaři 30 let.

Zfleku

Skupina se objevila na scéně v roce 2013. Prvopočátkem jejího vzniku byl příchod zpěvačky a kytaristky Martiny Kuželové - Kuželky mezi dva již dlouhodobě spolu hrající muzikanty Vokyho (zpěv, kytara) a Josepha (zpěv, housle), kteří spolu vystupovali mimo svoji působnost v mateřské skupině Wodboku jako duo "Vodáci". Po několika setkáních kdosi z tria přišel na nápad přizvat rytmický nástroj, a tak se tedy mezi nimi objevil Pepa Vinopal zvaný též Brandy.

Na dalších zkouškách vykrystalizovala myšlenka: „Proč nepřidat ke kvartetu ještě pátý nástroj?" Tím nástrojem byla samozřejmě baskytara. Čtveřici tedy doplnil ještě Marcel Tvardík přezdívaný Mandel. Uskupení dostalo název Zfleku a kapela se zaměřila na akustické předělávky popových, rockových a country hitů jak z domácí scény, tak ze scény světové. Začátkem roku 2014 odchází Pepa Vinopal a na jeho postu ho střídá usměvavý Jirka Kluch. (zdroj: zfleku-chomutov.cz)

Kdy a za kolik

Nyní přichází na řadu to nejdůležitější. Na folkový večer se můžete vypravit v sobotu 18. října, koncert začíná v 19.00 hodin. Za lístek zaplatíte v předprodeji (recepce hotelu Hřebíkárna nebo chomutovské Infocentrum, tel. 731 909 845 a 775 864 282) 250 korun, na místě v den konání 280 korun.

Hrajeme o čtyři lístky

Chcete být u toho? Zkuste štěstí v naší soutěži, pro dva z vás máme opět dvojici lístků. Pravidla jsou tradiční. Správně odpovědět na soutěžní otázku, odpověď poslat na redakční poštu: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. (do mailu nezapomeňte uvést své telefonní číslo, abychom vás mohli v případě výhry kontaktovat) a čekat, zda se na vás usměje štěstí. Uzávěrka soutěže bude v den koncertu, tedy v sobotu 18. října, v 10.00 hodin přesně.

Soutěžní otázka: Napište nám, kdo v roce 1978 stál za založením skupiny Nezmaři...

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru