Chomutov – Máte rádi kuriózní a nevšední věci? Pak byste si určitě neměli nechat ujít prohlídku obřího, 70 metrů dlouhého leporela českých dějin autorky Lucie Seifertová. Unikátní „knížečka" je k vidění od dnešního dne (včera při Rodinném zápolení měla předpremiéru) v chomutovské Městské knihovně, vystavena tady bude až do 7. listopadu.

leporelo1310

Dějiny udatného českého národa a pár bezvýznamných světových událostí

Jak název díla napovídá, vydáte se na vtipnou a veselou procházku českými dějinami a to od pravěku až po současnost. Stejnojmenná kniha, ze které leporelo vychází, získala cenu Magnesia litera za nejlepší dětskou knihu. V obou vydáních, tedy malém i tom obřím, nechybí humor, nadsázka a ironie s mnoha překvapivými informacemi o životě našich předků a významných osobností našich dějin.

Kde a za kolik

Leporelo můžete vidět ve druhém patře knihovny (napravo od výtahu směrem ke Špejcharu), dospělí návštěvníci zaplatí 20, děti pak 10 korun. Na prohlídku se můžete vydat kromě úterý každý všední den od 14 do 17 hodin, školy kdykoliv dopoledne po předchozí domluvě.

leporeloa1310

leporelob1310

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru