Most – Myslivci, hasiči, strážníci a policisté měli při sobotních volbách v Mostě hodně napilno. Stádo divokých prasat tady během dopoledne na více než hodinu narušilo volby, když osm divočáků vběhlo do areálu 1. Základní školy poblíž nemocnice. Prasata se ukryla v hustém křoví v parku u školy. Nakonec muselo dojít i na střelbu.

mostprasata1210

O problémech s „čuníky" informoval Městskou policii školník, do areálu školy vzápětí dorazili hlídky strážníků i státních policistů, myslivci se psy a také hasiči. Zpacifikovat divočáky nebylo snadné. „Jeden z nich zaútočil i na našeho strážníka," podotkla mluvčí Městské policie Ilona Kozlová.

„Byli tam čtyři dospělí a čtyři selata. Nejprve jsme se je snažili vytlačit pomocí loveckých psů a dělbuchů, ale to se nedařilo. Křoví opustili divočáci až díky pomoci hasičů," uvedl myslivec Václav Pém a dodal, „jelikož to bezdomovci krmí z ruky, tak oni ztrácejí přirozenou plachost a dostávají se do blízkosti obydlí, kde pak dochází k těmto nemilým kontaktům."

VIDEOREPORTÁŽ ZE ZÁSAHU

Zvířata vyhnali hasiči proudem vody. Ta po sprše opustila úkryt a vyběhla zadním traktem školy po prolomení plotu do nemocničního areálu. V těchto chvílích použili myslivci a policisté zbraně a jedno zvíře postřelili. „V areálu nemocnice vyběhlo prase proti kolegovi. Ten musel použít služební zbraň a spolu s myslivcem divočáka zastřelil," uvedl k zásahu velitel 4. směny oddělení hlídkové služby Policie ČR v Mostě Radek Pukl.

Psi se následně vydali po stopě a dovedli „honce" až k opuštěnému objektu bývalého infekčního oddělení nemocnice. Postřelené prase našli myslivci ve křoví, ostatní divočáci utekli.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru