Chomutov – Křtu samotného se ujali zvláštní hosté, režisér Juraj Jakubisko se ženou Deanou a náměstkyně hejtmana Ústeckého kraje Jana Vaňhová. Jména pro jednoho samce a tři samice vybrali návštěvníci zooparkového facebookového profilu. „Sto tipujících poslalo čtyři stovky návrhů. Nejvíce se líbila jména Muspy, Nya, Ratu a Lara," uvádí ředitelka zooparku Iveta Rabasová.

rys910

Mladí půjdou do Evropy

Mláďata se narodila 14. května samici „Princezně", pocházející z volné přírody. Otcem je samec deponovaný do zooparku ze Zoo Liberec. Rysí mládí v chovu Podkrušnohorského zooparku bohužel nezůstane, na doporučení koordinátora chovu rysů poputuje do některého evropského chovného zařízení.

Další panda

Křest samotný probíhal v rámci Mezinárodního Dne zvířat, na tento den se do zooparku vypravilo a svátek tak oslavilo 1 869 lidí. Kromě „udělování" nových jmen byla v prostorách areálu Dětské zoo představena nová atrakce a vítal se také vzácný přírůstek. Sameček pandy červené Fox dostal do výběhu novou pandí kamarádku, se kterou v budoucnu vytvoří chovný pár.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru