Chomutov - V letošním roce už přibylo v ulicích města přes sto nových parkovacích míst. Přesto s rapidním nárůstem počtu vozů je zapotřebí budovat nová parkoviště. "Hledáme vhodné plochy nebo rozšiřujeme stávající parkoviště tak, aby lidé měli kam svá auta zaparkovat. Zároveň ale nezapomínáme na zeleň, kterou se snažíme v nejvyšší možné míře zachovat," uvedl lídr ODS Jan Řehák.

Parkování je velkou bolestí, která zbyla po socialistické výstavbě především na sídlištích. "Chceme do Chomutova přivést odborníky, kreří budou mít na situaci lepší náhled než ti naši, kteří jsou s Chomutovem sžití a třeba si mnohdy nedokáží představit, že na některém místě by mohlo být vhodné parkoviště," řekl Řehák.

V poslední době se lépe parkuje nedaleko Merkuru v Bezručově ulici. Město tam vybudovalo nové parkoviště pro 62 aut, z toho jsou tři místa určena pro invalidy. Parkoviště je nově osvětleno a okolní zeleň je upravená a obohacená. V těchto dnech probíhají práce na rozšíření parkoviště u Luny. Tam nově zaparkuje 42 aut. Nedávno skončily práce na rozšíření parkoviště na Kamenném Vrchu. Přibylo 26 míst ke stání a také nové osvětlení.

Od roku 2008 v Chomutově vzniklo přes třináct set parkovacích míst.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru