Chomutov – Dvě zakázky prošly, třetí byla zrušena. Už příští měsíc by měla začít první etapa revitalizace okolí Kulturního domu na Zahradní. Vítězem výběrového řízení je pražská firma Skanska, která podala nejnižší nabídkovou cenu 13,6 milionu korun. První etapa by měla být hotová v září příštího roku. Stavba na revitalizaci venkovního prostoru sídliště Zahradní bude spolufinancována z Evropského fondu pro regionální rozvoj, a to až do výše 85 % z celkových způsobilých výdajů.

kass810

Školka na Kamenné

Kromě Zahradní se bude pracovat také na Kamenné, zateplení se tady dočká Mateřská škola Pohádka. Radní schválili vítěze výběrového řízení, kterým je s nejnižší nabídkovou cenou další pražská firma, 1. Pražská stavební. Za 4,78 milionu korun by letos při dobrých klimatických podmínkách mohly být hotové střechy a stropy, zjara pak i obvodové pláště školky.

Projekt číslo tři má dočasně utrum

Dvě veřejné zakázky tedy začnou, třetí se musí vyhlásit znovu. Pověstného „peška" má sportoviště pro mladé street workout a dirt park, v tomto případě byla veřejná zakázka zrušena. Důvod? Po vyřazení uchazeče, který nesplnil požadavky výběrového řízení, zbyla hodnotící komisi pouze jediná nabídka. Rada města tak v souladu se zákonem veřejnou zakázku zrušila, novou vyhlásí do konce října. Do závěru roku by pak mohla proběhnout administrace nového výběrového řízení, aby se na jaře obě sportoviště na Kamenném vrchu mohla začít stavět. Předpokládaná hodnota zakázky je 2,2 milionu korun. Zahrnovat bude venkovní posilovnu, ve které se cvičí vlastní vahou těla a překážky pro jízdu na kolech. Evropský fond pro regionální rozvoj by mohl uhradit až 85 % výdajů.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru