Chomutov – Chomutovské farmářské trhy, letos v pořadí šestnácté, máme úspěšně za sebou a do konce sezony zbývají ještě čtyři pokračování. Trhy právě proběhlé opět potvrdily velkou oblibu mezi lidmi. Cestu na ně si v sobotu našlo několik stovek návštěvníků, kteří také byli svědky mírně netradičního pojetí. Organizátoři tentokrát dali celé akci přívlastek „Jablečné slavnosti".

jablko titul710

„Chtěli jsme trhy ozvláštnit"

Proč tomu tak bylo? „Chtěli jsme trhy trochu ozvláštnit. Dělat pokaždé podobné farmářské trhy, kde máte stejné prodejce, nám přišlo málo a také bychom rádi podpořili pěstitele jablek, kteří si stěžují, že se jim nikdo nevěnuje," vysvětluje volbu jablka jako symbolu uplynulých trhů pořadatel ze společnosti Český um, Adam Weber.

Vyhráli muži

Nápad v podobě Jablečných slavností, podpořených navíc ještě soutěží o nejchutnější jablečný výrobek, se osvědčil. „Určitě ano, jsme spokojeni. V Jirkově, kde jsme dělali stejnou akci před týdnem, se nám sešlo čtrnáct výtvorů, nyní v Chomutově sice o čtyři méně, ale stejně kvalitní a dobré. Vybrat vítěze nebylo jednoduché," usmívá se Weber.

Bez zajímavosti není ani fakt, že v obou městech brali pomyslné zlato muži. V Jirkově to byl pan Cafourek s jablečným koláčem, v Chomutově pak pan Luděk Nesládek z Droužkovic, který si připravil chutná pečená jablka.

VIDEO

V listopadu na zabijačku

Na farmářské trhy v Chomutově se letos budete moci vypravit ještě čtyřikrát, 18. října a 1., 15., a 29. listopadu. Kromě těch posledních budou všechny probíhat tradičně na náměstí 1. máje, závěr se uskuteční u Městského informačního centra. Ani ten byste si neměli nechat ujít, bude totiž v duchu zabijačkových hodů. „Kromě Chomutova se mohou těšit také v Kadani, tam trhy děláme již zítra (středa 8. října od 9 do 16 hodin na Mírovém náměstí), a v Jirkově, tam budou v sobotu 25. října," zve k návštěvě Weber.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru