Chomutov - Zákazy pobytu pro notorické přestupce a tvrdý postoj Záchranného kruhu jsou jedinou reálnou zbraní města proti nepřizpůsobivým, kteří už dostatečně otravují Chomutovanům život.

 

„Jen důsledné dodržování těchto kroků může zaříznout do klidu, se kterým tito občané nás nenechávají v noci spát, ničí náš majetek a často se pouští do vulgárních potyček," říká lídr chomutovské ODS Jan Řehák.

Umíme to. Už čtyřem desítkám přestupců byl zákaz vysloven. Je to málo, proto jsme letos založili speciální skupinu s názvem Ulice, která vyhledává notorické přestupce, aby jim prokázala většinou poslední přestupek, který jim chybí. Pak trest zákazu pobytu dostanou. „Je to jediný způsob, který není volebním slibem, ale zákony podloženou realitou, která je už přes rok uplatňována," říká Vít Šulc.

Jak to funguje? Jeden příklad za všechny. Pětadvacetiletý nepřizpůsobivý neskutečným způsobem otravoval život lidem v jednom z domů na Písečné. Zoufalí nájemníci se obrátili na územního strážníka, který lidem v domě začal pomáhat. Šetřením u majitele bytu zjistil, že muž v bytě nemá trvalé bydliště. Pak stačilo, aby spáchal třetí přestupek a na Písečné mu byl vysloven zákaz pobytu.

Stejné je to s vandalem, který něco ničí ve vašem okolí, s opilci, kteří vyřvávají po nocích a dalšími přestupci, jež lidem narušují spokojený a klidný život. Projekty Záchranný kruh a Váš strážník vždy stály na vaší straně. Jsou tu proto, aby řešili jak drobné přestupky, tak velké problémy ve vchodech s nepřizpůsobivými.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru