Chomutov - Stanice pro handicapované živočichy Podkrušnohorského zooparku přijala od začátku září šestnáct ježků, nejčastěji se jednalo o mláďata. Ve většině případů byli zbaveni parazitů, a pokud to jejich zdravotní stav dovolil, vrátili se do přírody. Potřebují ale „bodlináči" naši pomoc?

jezek410

„Mláďata do zimy zesílí"

„Téměř ve všech případech se jednalo o jedince, odebrané z volné přírody zbytečně. Dospělý ježek najde v září a říjnu v přírodě dostatečné množství potravy a s příchodem prvních listopadových mrazů již bude mít na překonání zimy vytvořené tukové zásoby. Co se mláďat týká, ta ještě do příchodu zimy výrazně zesílí," vysvětluje mluvčí zooparku Martina Pelcová.

Pouze malí či zranění

Lidskou péči tedy potřebují pouze ježci zranění či nemocní a osiřelá mláďata, ke kterým se matka nevrací, což v praxi znamená ježky poraněné po chycení do sítí či pastí a mladé, kteří mají ještě v listopadu hmotnost nižší než 600 gramů. „Než mládě zbytečně odeberete z přírody, přesvědčte se, že opravdu vaši pomoc potřebuje. Podrobné informace o tom, jak poznat, kdy je lidského zásahu třeba, najdete na našich stránkách www.zoopark.cz pod odkazem „skutečně potřebují naší pomoc?"," dodává ještě Pelcová.

Ježeka410

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru