Chomutov – Město Chomutov je průkopníkem v alternativních způsobech dopravy. Od dnešního dne slouží úředníkům magistrátu elektromobil a šest elektrokol. Dobíjecí stanice, která je k vozidlu na elektrický pohon zapotřebí, je veřejná.

elektromobil210

„Rozvíjíme ekologickou dopravu"

„Nové dopravní prostředky pro úředníky a podpora rozvoje elektromobility zapadají do koncepce našeho města. Naším zájmem je rozvoj ekologické dopravy, jak jsme si stanovili v projektu QUEST. Díky Elektromobilitě ČEZ můžeme využít tyto alternativní způsoby dopravy, ale také poskytnout službu veřejnosti," uvedl primátor města Jan Mareš.

„Práce v terénu se zefektivní a zrychlí"elektrokolo210

Elektromobil Peugeot iOn rozšíří vozový park magistrátu a bude sloužit k cestování po městě i do přilehlých obcí, ve kterých Chomutov vykonává rozšířenou působnost. Čtyři elektrokola budou k místním šetřením využívat sociální terénní pracovnice, jedno pracovníci stavebního úřadu a poslední kolo ostatní úředníci. „Pro elektrokola máme zajištěná místa k parkování na každém z chomutovských sídlišť. Pomohou nám zefektivnit a zrychlit práci úředníků v terénu," řekl náměstek primátora Martin Klouda.

Elektrokola s příslušenstvím pořídil magistrát z prostředků daru společnosti ČEZ. Za elektromobil platí město částečně pronájem, část je podporou společnosti ČEZ. Veřejná dobíjecí stanice je volně dostupná u budovy magistrátu ve Zborovské ulici. Všichni vlastníci elektromobilů si tak budou moci podle potřeby auta dobít.

Strážníci už si jezdí

Elektrovozítka nejsou v Chomutově novinkou, dopravní prostředky na alternativní zdroje energií již dlouhodobě strážníci Městské policie Chomutov. Mají čtyři elektrické skútry, které je bezhlučně přepravují v rozlehlém území města, umožní jim vjezd i na cyklostezku a rychleji tak mohou reagovat v hlídkové činnosti. Dopravní podnik měst Chomutova a Jirkova část MHD převede na pohon stlačeného plynu CNG. Vybudoval plnící stanici a v příštím roce by měl mít 10 autobusů na pohon CNG.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru