Chomutov - „Také si myslím, že je co zlepšovat," říká primátor Jan Mareš. Přechody přes silnice jsou krizovými místy, kde se najednou potkávají automobilisté, cyklisté a chodci. To často přináší krizové situace. „Proto při každé rekonstrukci ulic dělá město přechody bezpečnější," dodává.

Aby se lépe a bezpečněji přecházelo na přechodech přes silnici, když se setmí, do konce roku na dvanácti z nich přibude nové jasnější osvětlení. To pomůže v cestě chodcům a zlepší viditelnost pro řidiče. Nové osvětlení bude vybudováno v ulici Palackého, Bezručova, u školy v ulici Na Příkopech, Březenecké, ve Školní a Zborovské.

Na Písečné u Penny Marketu radnice nyní buduje nový ostrůvek. Ten vznikne i ve Vinohradské u hotelu Mertin. Bezpečnější přechody vzniknou v nejbližší době v rámci rekonstrukce v Šafaříkově ulici. Bezpečněji se bude také přecházet v okolí KASSu po jeho rekonstrukci.

Nové přechody už vznikly u škol ve Školní, na Příkopech, Beethovenově, další na Kadaňské, v Čelakovského a v Kostnické, v Jirkovské u podchodu ke Kauflandu či u zooparku. Nové osvětlené zebry jsou také v Hutnické, 17. listopadu a u Tesca mezi Zahradní a Písečnou a v ulici Pod Břízami. Zlepšilo se také přecházení v Dřínovské a Kyjické ulici.

Předchozí výčet nových či upravených přechodů není celý. „I nadále jsou v plánu investic další rekonstrukce ulic, při kterých se budou přechody modernizovat, aby odpovídaly všem bezpečnostním normám a byly maximálně viditelné například pomocí výrazných reflexních značek," uzavřel Jan Mareš.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru