Chomutovsko – Téměř století a půl uplynulo od doby, kdy byl na železniční trať Chomutov – Vejprty vypraven první vlak. Krásné výročí 145 let zasluhuje pořádnou oslavu a ta se chystá na tuto sobotu (27. září). Na trasu vyrazí zvláštní vlaky vedené parní lokomotivou „Velký bejček" a motorovým vozem „Hurvínek".

lokomotiva269

Cestou, necestou...

Jede se z Kadaně do Chomutova, odtud přes Černovice na Křimov, Měděnec, Kovářskou a konečná stanice bude ve Vejprtech. „Na Křimově bude zhruba hodinová pauza. Cestující si mohou prohlédnout pár vystavených vozidel, a když bude přát počasí, je připravený táborák pro tradiční opékání buřtů," zve k projížďce místopředseda společnosti Loko-Motiv Pavel Adam.

Další přestávka přijde na konečné ve Vejprtech. „Tady to bude něco málo přes hodinu. Mašina to musí objet, rozposunovat, dobrat vodu od hasičů a pak se zase jede zpátky," vysvětluje ještě Adam.

V kolik a za kolik?

Z Kadaně se vyjíždí deset minut před devátou hodinou ranní, z Chomutova v půl desáté. Do Křimova přijíždí vláček v 10.45, následuje avizovaná prohlídková hodinka. „Poté se od nás odpojí motorový Hurvínek, který pojede zpátky do Kadaně," uvádí organizátor.

Zbylá souprava dorazí do Vejprt v 12.50, zpět se jede v 14.10 a v Chomutově budete v 16.15 hodin (Kadaň – 16.40).

Za výlet zaplatíte z Kadaně 70, z ostatních míst 50 korun, děti dvacetikorunu (počítáno v jednom směru). Vzít si s sebou můžete i jízdní kolo, jeho přeprava je zdarma.

lokomotiv269

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru