Chomutovsko; Ústecký kraj - Šanci na získání praxe ve strojírenství, zdravotnictví, hotelnictví či gastronomii nebo na výletních lodích, a jako bonus prohloubení znalosti cizího jazyka. To vše a řadu dalších možností nabídne přeshraniční burza pracovních příležitostí. Kam na ni vyrazit?

uradpráce219

Organizuje ji v rámci sítě EURES Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Ústí nad Labem společně se saským partnerským úřadem práce Agentur für Arbeit Pirna. Akce proběhne dne 23. 9. 2014 mezi 10.00 – 15.00 hodinou v Clarion Congress Hotelu v Ústí nad Labem.
Novou práci nabídne zájemcům řada firem z celého Německa, Švýcarska a Nizozemí. Na své si přijdou i dobrodružnější povahy. Tak například velice zajímavé pracovní příležitosti mohou získat u významné společnosti Viking Cruises, která hledá zaměstnance na říční a zaoceánské výletní lodě.

„Zváni jsou nejen nezaměstnaní, ale i studenti, čerství absolventi a všichni, kteří přemýšlí o změně zaměstnání nebo chtějí nasbírat pracovní zkušenosti v zahraničí," říká Leona Bláhová, EURES poradkyně z Krajské pobočky ÚP ČR v Ústí nad Labem.

Návštěvníci akce se mimo jiné dozví veškeré podrobnosti týkající se nejen pracovních, ale i životních podmínek v SRN, a to v rámci individuálního poradenství i během veřejných přednášek. Ty proběhnou v češtině. Po celou dobu trvání burzy budou lidem k dispozici také tlumočnice, které pomohou zájemcům v případě potíží s komunikací.

Evropské služby zaměstnanosti EURES operují na území členských států EU/EHP a Švýcarska. Jedná se o tzv. informační a poradenský systém, který podporuje pracovní mobilitu na jednotném evropském trhu práce a stimuluje tak právo každého na volný pohyb pracovních sil. Česká Republika se do systému EURES zapojila v roce 2004, současně se vstupem do Evropské unie. V ČR je EURES plně integrován do veřejných služeb zaměstnanosti. Dne 1. dubna 2011 přešla tato agenda z Ministerstva práce a sociálních věcí na nově vzniklou instituci Úřad práce ČR. Služby EURES cílí zejména na uchazeče o zaměstnání, zaměstnavatele a na další partnerské organizace na trhu práce v Evropě. Mezi hlavní aktivity patří mezinárodní i regionální burzy práce, přeshraniční informační a poradenské dny, asistence při náborech pro zaměstnavatele a aktualizace informací o ověřených volných pracovních místech na národním a evropském portálu EURES.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru