Chomutov - Rámcová strategie rozvoje města jako dlouhodobý dokument, který vytyčuje základní směry budoucího vývoje města v období 2014 – 2024, je schválená. Chomutovští radní doporučili zastupitelům její schválení. Strategie počítá s následujícími oblastmi: 1/ Ekonomická udržitelnost, zaměstnanost, školství, vzdělávání, 2/ Doprava, technická infrastruktura a životní prostředí, 3/ Sociální služby a zdravotní péče, bydlení, bezpečnost, 4/ Kultura, sport, volnočasové aktivity a cestovní ruch.

radnice189

Krátkodobějším dokumentem pro naplňování cílů strategie je akční plán, na němž se stále ještě pracuje, a zastupitelé by jej měli schvalovat spolu s rozpočtem na příští rok. Akční plán je soubor velmi konkrétních projektových záměrů na roky 2015 – 2016, a nově by měl být provázán s rozpočtem a rozpočtovým výhledem města. Strategie rozvoje představuje základní rámec prioritních oblastí a cílů, kterých chce statutární město Chomutov prostřednictvím konkrétních definovaných projektových záměrů dosáhnout.

„Poděkování patří zastupitelům, úředníkům, odborníkům a všem, kteří se aktivně účastnili pracovních skupin k jednotlivým oblastem. Zvláště si cením přínosu občanů, kteří nám pomohli dotazníkovým šetřením, ale především zaslanými návrhy a nápady na aktivity a rozvoj města," řekl primátor Mareš.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru