Chomutov – Tři velká témata byla nosným bodem dnešního rokování zastupitelstva. Zákaz provozování hracích automatů na území města, snížení cen za odvoz odpadů a zákaz odevzdávání železa a barevných kovů. Ve všech případech dali radní zastupitelům své doporučení a ti rozhodli. Automaty zmizí, za odpady zaplatíme o dvě stovky méně, železa už neodevzdáme ani gram.

zastupitestvo159

Zákaz odevzdávání železného šrotu – platnost od 1. ledna 2015

O chystané změně vyhlášky jsme vás na našich stránkách informovali před dvěma měsíci, celý článek najdete zde. „K tomuto kroku nás vedla snaha ochránit majetek Chomutovanů, chomutovských firem a také majetku města, který je pod stálými nájezdy zlodějů železa a barevných kovů. Škody za ukradené předměty jdou ve městě do statisíců až milionů korun," uvedl tehdy primátor Jan Mareš.

Zákaz provozování automatů – platnost od 1. ledna 2015

O zákazu provozování „bednového" hazardu bylo mnohé řečeno a mnohé napsáno. Poslední verdikt z radnice zněl, automaty ve městě nechceme (psali jsme zde). Před pár dny doporučila rada zastupitelstvu schválení vyhlášky, která veškerý bednový hazard, tedy výherní automaty, video/loterijní terminály, ale třeba i kvízomaty zakáže. Zastupitelé souhlasili.

Snížení poplatku za odvoz odpadů – platnost od 1. ledna 2015

Začátkem září zveřejnila radnice svůj záměr snížit ceny za svoz odpadů (čtěte zde). „Navrhujeme zastupitelstvu snížení poplatku ze 456 na 250 korun," uvedl 1. září primátor. Otázka, zda se čistě náhodou nejedná o chytrý předvolební akt, se přímo nabízela a stejně přímo jsme ji také tak položili. „Byl by to dobrý tah, ale za vším je vynikající hospodaření města a jeho organizací, v tomto případě Technických služeb. Výpočet výše poplatku je jasně daný, proto mohl klesnout," kontroval šéf města.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru