Chomutov – Slovenská Trnava, německý Annaberg-Bucholz a Bernburg, italský Arenzán. To všechno jsou současná chomutovská partnerská města, v brzké době možná přibude zástupce polské republiky. V uplynulých dnech zavítala do Chomutova tříčlenná delegace z polského hornického města Belchatów. „Hlavním důvodem a tématem našeho společného jednání bylo uzavření partnerství měst," uvádí chomutovský primátor Jan Mareš, který společně se svými náměstky hosty přivítal.

delegace149

Pojí nás hornický průmysl

Při své návštěvě si belchatowský starosta Marek Chrzanowski společně se svým náměstkem a koordinátorkou spolupráce s partnerskými městy prohlédli historické centrum s radnicí, zoopark i nová sportoviště. „Obě města pojí hornický průmysl a tomuto setkání již předcházely dvě návštěvy našich radních v Polsku," vysvětluje ještě primátor.

Pětice měst

Partnerskou smlouvu budou muset před podpisem schválit zastupitelstva obou měst. Belchatów by se tak pro Chomutov stal pátým partnerským městem, vloni se podepsala spolupráce se slovenskou Trnavou, před patnácti lety s německým Annabergem-Buchholzem a ještě dříve s Bernburgem a italským Arenzánem.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru