Klášterec nad Ohří – Krajská policejní mluvčí Alena Bartošová: „Dnes dopoledne byl ze zvlášť závažných zločinů znásilnění a vraždy obviněn 25letý muž z Chomutova. Jedná se o osobu blízkou rodině nezletilé dívky. Zároveň byl podán podnět k návrhu na vzetí obviněného do vazby."

policie ilu 6 vraný119

Kriminalisté zjistili, že muž měl děvče nejprve oslovit a potom vylákat na odlehlé místo nedaleko obce Ciboušov. Tam byla poškozená později nalezena bez známek života. „Více informací k motivu a způsobu spáchání činu nebudeme s ohledem na věk poškozené zveřejňovat," říká Bartošová. Podle svědků z místa pátrání byla dívka uškrcena a bohužel také sexuálně zneužita.

Na případu intenzivně pracoval tým desítek policistů. Krajští kriminalisté ve spolupráci s policisty Územního odboru Chomutov během šetření prověřili desítky různých poznatků, vyslýchali osoby nejen z okolí poškozené a v průběhu toho zajišťovali důkazní materiál. Tím se jim podařilo získat dostatek důkazů k zadržení a následnému obvinění 25letého muže. „V případě odsouzení obviněnému hrozí až výjimečný trest," uvádí mluvčí.

Vyšetřování samozřejmě probíhá i nadále. V současné době je rodina v péči policejních psychologů. „Tímto bychom zároveň chtěli poděkovat všem, kteří se zapojili do rozsáhlé pátrací akce po nezletilé dívce," zakončuje policistka.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru