Klášterec nad Ohří – Bestiální čin, spáchaný na bezbranném dítěti zaplnil stránky tištěných i internetových médií. Reakce lidí bez rozdílu věku a pohlaví byly a jsou jednotné. Oko za oko, smrt za smrt. Převážná většina diskutujících volá po znovuzavedení trestu nejvyššího a definitivního. Na netu se rozběhla petice adresovaná české vládě. Co se podepisuje? Že chceme znovu uzákonit trest smrti.

peticea129

Lidé se bojí nedostatečného trestu

Vražda malé Elišky nenechala chladnými ani ty nejotrlejší. Každý z nás byl, je nebo bude rodič. Každý z nás byl nebo je dítě. Co se stalo v Klášterci je řečeno mírně, „nepochopitelné", řečeno od srdce, „absolutní nemorální bestiálnost nejvyššího stupně". Lidé se obávají několika možných scénářů. 1/Vrah dostane málo a když bude hodný, celý trest si ani neodsedí – 2/ Vrah to uhraje na „trestní neodpovědnost" (např.nepříčetnost) - 3/Vrah to uhraje na deviaci – 4/Vrah prostě nedostane zaslouženou odplatu.

Vrahové a pedofilové by měli za své činy nést následky

V souvislosti s výše popsaným byla opět otevřena diskuze o znovuzavedení trestu smrti. Ne mezi politiky, ale mezi lidmi. A pouhou diskuzí to tentokrát nekončí, podepisuje se petice, adresovaná vládě České republiky. Její text je prostý: „Především vrahové a pedofilové by měli za své činy nést následky." Je na každém z vás, zda se rozhodnete podepsat či nikoliv. Petici samotnou najdete na tomto odkazu.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru