Chomutovsko – V republikových tabulkách nezaměstnanosti se Chomutovsko a celý Ústecký kraj drží dlouhodobě na nelichotivých předních příčkách. Podle průběžně měřených výsledků Českého statistického úřadu u nás na jedno pracovní místo připadá čtyřicet pět uchazečů. Poslední zprávy z průmyslových zón ale zní docela optimisticky. Krajští zastupitelé rozhodli o prodeji pozemků v zóně Triangle, přibude 125 pracovních míst, klášterecká Toyoda otevírá nové pozice a zaměstná tak dalších 100 lidí.

nezaměstnanost

Prvotní investice ve stovkách milionů

Pozemky v Triangle odkleplo krajské zastupitelstvo pro realizaci investičního záměru španělské společnosti Gonvarri Corporación Financiera. Cílem tohoto investora je vybudovat v severozápadní části průmyslové zóny závod na přesné laserové vyřezávání kovových komponentů z ocelových pásů, dále určených pro automobilový průmysl.

Výstavba závodu na ploše o velikosti 7,64 hektarů by měla být zahájena v prvním čtvrtletí 2015. Se spuštěním zkušebního provozu investor počítá na podzim téhož roku. Předpokládaná výše počáteční investice dosáhne přibližně 247 miliónů Kč. Společnost plánuje vytvořit až 125 přímých pracovních míst do konce roku 2017.

„Klášterec" jede

Co je zatím v Triangle budoucnost, v Klášterci běží na plné obrátky. A asi se daří, když „tamní" japonská společnost Toyoda Gosei Czech rozšiřuje své pracovní pozice. „Nyní nabíráme pracovníky jak do výroby a podpůrných procesů, tak na technické pozice v řízení projektů, v oblasti kvality či technologie. Celkem půjde takřka o dalších 100 nových zaměstnanců," shrnuje situaci generální manažer společnosti Jan Richter.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru