Chomutov – Nové tiskopisy na žádosti o řidičský průkaz nebo jeho změnu si už nebudete muset vyplňovat sami. Stejně, jako je tomu u občanských průkazů, budou formuláře se žadateli vypisovat na přepážkách přímo v počítačích úředníci, vytištěnou žádost tedy pouze podepíšete.

řidičák99

„Občanům odpadne vyplňování tiskopisu předem, stále je ale nutné, aby si donesli jednu fotografii a příslušné doklady," říká vedoucí odboru dopravních a správních činností Bedřich Rathouský.

S frontami se nepočítá

Nový způsob obsluhy může vyvolat určité zdržení, s ohledem na dosavadní intenzitu návštěv registru řidičů se ale větší frontynepředpokládají. Novinka bude v platnosti asi za dva měsíce. „Přestože celoplošná výměna ŘP již skončila, řidiči by si měli zkontrolovat dobu platnosti svých dokladů, aby si stihli o nový zažádat včas," dodal Rathouský.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru