Chomutov – Buď bylo v létě málo teplo, nebo lidé (myšleno vybraní jedinci) dostali konečně rozum. Běžný jev roků minulých, tedy permanentní znečišťování, ničení a koupání se v bazéncích městských fontán je tatam. „V tomto ohledu je letošní rok opravdu výjimečný. V předchozích letech se vandalové na fontánkách vyřádili, hlavně bazénky znečišťovali velkými kusy odpadu. Bylo by dobré, kdyby letošní trend vydržel," uvádí náměstek primátora Martin Klouda.

fontany740

O fontány (náměstí 1. máje, v ulici Táboritská, Palacká, Libušina a u Jitřenky) se starají pracovníci Technických služeb a i oni si stávající stav pochvalují. Od jara se nesetkali s poškozením mechanismů ani s výraznějším znečištěním a dokonce prý ani nikdo nebyl přistižen při koupání. Stálé péče je ale přesto třeba. „Je zapotřebí doplňovat vodu a provádět běžnou údržbu mechanismů. O čistotu vody se u většiny fontán stará filtrace, nemá ji jen kašna na náměstí, tady se voda čistí chemicky," vysvětluje vedoucí provozovny Pomocného hospodářství TSmCh Juraj Szabo.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru