Chomutov – Chomutovské děti a učitele vystřídali během prázdnin ve školách a školkách řemeslníci. Opravovalo se téměř všude, rekonstrukce spolkly na 24,5 milionů korun. „Opravy na školách jsou standardem, ale pokračujeme i ve velkých investicích do rekonstrukcí stravovacích provozů škol a postupně zateplujeme školní budovy. Zvyšujeme tím kvalitu stravování, komfort pro děti i učitele a snižujeme energetickou náročnost provozu," uvádí k tomu primátor města Jan Mareš.

skola49

Práce zatím nekončí

Většina oprav se stihla během dvouměsíčního volna dokončit, pár náročnějších rekonstrukcí bude ovšem pokračovat ještě v září.

Další nemalé peníze, konkrétně se jedná o padesát milionů korun, investovalo město v průběhu roku do zateplení škol. Nový „kabátek" dostala hned trojice z nich, ZŠ Písečná, ZŠ Březenecká a ZŠ a MŠ 17. listopadu. Práce začaly v únoru a skončily v červenci.

Tímto ale stavební úpravy stále ještě nekončí. „Na podzim začne kompletní přeměna zahrady s přírodními herními prvky u MŠ 17. listopadu. Protože je tato školka zaměřená na environmentální výchovu, získají děti krásné prostředí, které jim pomůže ve vzdělávání. Zároveň se také připravuje zateplení MŠ Školní pěšina na Kamenné," vysvětluje závěrem primátor.

Prázdninové opravy a rekonstrukce v číslech

Opravy za 10,1 milionu korun: 1/ ZŠ Zahradní - opravy osvětlení, sociálních koutů učeben; 2/ ZŠ Na Příkopech - opravy elektro, rozvaděče a světelných těles; 3/ ZŠ Kadaňská - opravy školní družiny; 4/ ZŠ Písečná - oprava elektroinstalací; 5/ ZŠ Hornická - opravy oken; 6/ ZŠ Školní - opravy sociálních zařízení, oken; 7/ ZŠ Ak. Heyrovského - rozvaděč a elektroinstalace; 8/ ZŠ Březenecká - rekonstrukce osvětlení, opravy sociálního zařízení ve školní jídelně; 9/ ZŠ a MŠ 17. listopadu - oprava elektroinstalace; 10/ ZUŠ - opravy sociálního zařízení; 11/ komplex MŠ Jiráskova - opravy oken v MŠ Palackého a Vodních staveb; 12/ ZŠ speciální a MŠ Palachova - opravy fasádních plášťů budov.

Rekonstrukce za 14,5 milionu korun: 1/ ZŠ Školní - rekonstrukce stravovacího provozu, komplexní obměna v termínu červenec - srpen za 5,725 milionu korun; 2/ ZUŠ - druhá etapa akustických úprav koncertního sálu; 3/ ZŠ Hornická - kompletní rekonstrukce stravovacího provozu v termínu červenec - září za 7,2 milionu; 4/ ZŠ Hornická - rekonstrukce vyhořelé malé tělocvičny v termínu od července do srpna za 1,6 milionu korun

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru