Jirkov – V původním plánu bylo, nechat park během rekonstrukce veřejnosti přístupný (o stávající revitalizaci jsme vás informovali zde). Už během druhého měsíce probíhajících prací se ale město rozhodlo Olejomlýnský areál uzavřít. „Někteří návštěvníci nejsou opatrní, nerespektují značené cesty, a vandalové navíc ničí geodetické vytyčení stavby. Z těchto důvodů bylo rozhodnuto, že od 22. srpna bude park uzavřen, a to ze všech čtyř přístupových cest," vysvětluje místostarostka Dana Jurštaková.

olejomlyn258

Zákaz platí do října. Zatím...

Zákaz vstupu bude platit do konce října. „Dosud byl park průchozí. Veřejnost na probíhající stavební práce a potřebu zvýšené opatrnosti pohybu informovaly tabule a cedulky. Aby byla zajištěna základní bezpečnost, vymezovaly cesty kůly a pásky. Bohužel, tento přístup se neosvědčil," pokračuje místostarostka.

Do Bremenu se dostanete

Celá oblast je nyní oplocena a hlídána ostrahou. Vstup majitelům nemovitostí a také vstup návštěvníkům restaurace a penzionu Bremen (na horním konci parku), zůstane samozřejmě zachován. V těchto dnech se na místě provádějí zemní práce pro chodníky, cyklostezku a veřejné osvětlení. „Dále bude probíhat pokládka živičných vrstev na cyklostezce a dopravním hřišti, kácení porostů, pokládka obrubníků a podkladních vrstev pod komunikacemi," doplňuje ještě Jurštaková.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru