Chomutov - Snahu chomutovských Technických služeb o zvelebování města komplikují zloději. Ti se zaměřili na různé okrasné keře a nejsou to žádní troškaři. Rostliny se kradou ve velkém, někde zmizela celá třetina výsadby. „Každý rok ze záhonů pár keřů zmizí, letos se ale bohužel jedná o desítky kusů. Zbytečně se takto zvyšují náklady na jejich obnovu a doplnění," uvedl náměstek primátora Martin Klouda.

kradezekeru208

Ochrana proti pošlapání

Technické služby připravily místa pro nové rostliny, soukromá firma je tam vysadila. „Doplnily se tak mezery v živých plotech, které vznikly v důsledku různých činností, například při výkopech nebo rekonstrukcích," říká vedoucí provozovny Veřejné zeleně Daniel Voborník. Aby lidé novou parkovou výsadbu nepošlapali, je zabezpečena a označená reflexními prvky.

Po zahradnících ale přišli ke slovu darebáci. Nejvíce řádili v parku v Kochově ulici, tady se rozkradla třetina rostlin.

Pár okamžiků a všechno je pryč

Pracovníci provozovny Veřejné zeleně zvelebují město mnoha způsoby. Stále se vymýšlejí nové věci, v minulosti se například v hezkou skalku proměnil nevzhledný svah v Mostecké ulici. Aby byla výzdoba více barevná, byly letos doplněny květinové pyramidy a závěsné vázy o další druhy letniček. Bohužel, veškerá snažení dokáží zloději během několika málo minut zhatit.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru