Chomutov - V dnešní době již nikdo nepochybuje, že znalost a aktivní ovládání anglického jazyka patří mezi základní dovednosti, které člověk využije jak v osobním, tak pracovním životě. Pro každého je cesta k osvojení této „světové řeči" různá, rozdílné jsou samozřejmě také dispozice a vlohy každého z nás pro její úspěšné naučení. Je ale více než zřejmé, že čím dříve se člověk ocitne v bezprostředním kontaktu angličtiny, tím snazší je cesta k jejímu dobrému zvládnutí.

mortimer198

V chomutovské Kochově ulici, ve druhém patře útulné vilky, funguje již rok jazykový Club pro děti – Mortimer. Navštívili jsme ho, abychom zjistili, jak probíhají přípravy na „zápis" do nového školního roku, a zároveň se podívali, čím je vlastně Mortimer výjimečný...

V poslední době dává hodně rodičů své děti na výuku cizího jazyka ve fázi, kdy ratolest ještě neumí pomalu ani mluvit. V jakém věku je asi tak vhodné s výukou angličtiny začít?
Lektorka Alena: Jak ukázaly mnohé studie, začínat co nejdříve se jeví jako velmi efektivní. Rychlost a lehkost, s jakou děti vstřebávají a ukládají slovíčka a gramatickou strukturu jazyka, bere dech. Děti jsou schopny vstřebat jazyk snadno a mluvit bez přízvuku, pakliže jim je výuka podána ve správný čas a správným způsobem. Vystavit dítě cizímu jazyku v časném věku je jednoznačně skvělou volbou.

Čím je Mortimer klub oproti klasické výuce angličtiny jiný?
Lektorka Veronika: Výuka u nás je postavena tak, aby se v dítěti postupně budovalo sebevědomí. Tím je vytvořen solidní základ pro další učení na základních školách. Mortimer (tj. postavička anglického rytíře ze středověku) učí anglicky metodou mateřského jazyka, tedy skrze všechny smysly, hry, písničky a cvičení, malování a především se spoustou legrace. Hlavní důraz je dáván na porozumění a volný projev. Lekce jsou vedeny proškolenými a neustále vzdělávanými lektory v neformální, příjemné atmosféře a probíhají téměř výlučně v anglickém jazyce. Pouze ve výjimečných případech, například při vysvětlování pravidel náročnějších her, použije lektor podprahově češtinu. Jedná se o takzvanou „sendvičovou metodu".

Jako pojítko jste zmínila anglickou postavičku rytíře. Podle jakých knížek, jestli tedy vůbec jsou nějaké, Mortimer učí?
Lektorka Veronika: Metoda výuky podle Mortimera používá vlastních, speciálně vydávaných studijních materiálů. Ty jsou navíc doplněny o poslechové CD a pohádkový příběh. Metoda byla vyvinuta před dvaceti lety a od té doby přibylo mnoho kurzů. Původní se rozšířily a všechny materiály se také několikrát aktualizovaly. Metoda "mateřského jazyka" s Mortimerem je v současné době ve dvaceti zemích světa a učí se podle ní desítky tisíc studentů.

Jak často výuka probíhá?
Lektorka Alena: Jednotlivé lekce v rozsahu 45 minut probíhají obvykle jednou týdně v malých skupinkách 4 – 6 dětí.

Zápis a ukázkové hodiny zdarma

Zaujal vás jazykový club Mortimer? Přemýšlíte, že by byl pro vaše děti výbornou volbou? Přijďte se podívat a vyzkoušet si ZDARMA ukázkové hodiny. Ty proběhnou 3. a 10. září od 16 hodin a 4., 8., 11. a 15. září od 10 hodin. Ve stejné dny můžete také svého potomka přihlásit ke „studiu".

Zápis na rok 2014/2015 proběhne do následujících programů: "English for Minis" - pro děti od 2 do 4 let - "English for Childern" - pro děti od 4 do 10 let.

Další info na webu

Máte-li zájem dozvědět se o klubu více, informace naleznete na internetové adrese www.mortimer.cz; podívat se můžete také na facebookový profil www.facebook.com/MortimerEnglishClubChomutov

A nakonec, na telefonním čísle 736 630 982 můžete kontaktovat samotné lektorky.

mortimera198

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru