Jirkov – Automaty, herny, hazard. Stálé téma posledních měsíců, kterým se zaobírají menší i větší obce a města. Rozhodnout, zda blikací bedničky zůstanou či zmizí, není jednoduché, jsou zde neoddiskutovatelná pro i proti. Někde přijali jasné stanovisko a likvidují vše (Kadaň – psali jsme zde), jinde naopak chtějí počty snižovat a dostat situaci na jakousi přijatelnou mez. A to je právě případ Jirkova.

automat138

Chvíli ještě potrvá, než stávající „bedny" zmizí

Podle odhadovaných čísel by v současné době mělo být ve městě na šedesát výherních automatů. Jejich počet by se v budoucnu podle slov starosty zase až tolik nezměnil, jiné to bude pouze v tom, že budou na jednom místě. Sice to ještě nějakou dobu potrvá (čeká se, až doběhnou či budou zrušeny ministerstvem financí vydané licence), pak si ale v Jirkově „roztočíte třešně" už jen na rohu Palackého ulice (bývalý Tipsport).

Nájem za tři miliony

Právě toto místo bude jedinou oficiální jirkovskou hernou. V nedávné době proběhlo výběrové řízení na nového nájemce. „Soutěže se zúčastnilo na pět, šest firem, ze kterých nakonec vzešel vítěz. Ten městu zaplatí ročně tři miliony, dvě stě tisíc korun za nájem, další peníze dostaneme z Ministerstva financí za zde provozované automaty," vysvětluje starosta města Radek Štejnar a ihned také uvede, jak a kam vybrané peníze radnice hodlá investovat, „finance půjdou do městského bytového fondu, dá se tudíž říci, že budou na opravy a renovace obecních bytů."

Kolik automatů nakonec zůstane?

A jak by to nakonec mělo být se snížením celkového počtu automatů? Ze zmíněných šedesáti bude pokles o deset, dvacet, možná polovinu. „Umím si představit tak čtyřicet, padesát přístrojů. Kolik to ale bude přesně, to záleží na novém provozovateli," počítá starosta.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru