Chomutov – Kdo z nás by to neznal. Snad každému se alespoň jednou v životě podařilo psí lejno „vymést". A to se potom člověk navzteká... Pravda, v posledních letech se situace ze strany pejskařů hodně zlepšila, ještě stále se ale najde dostatek těch, kteří „hovínko" po svém čtyřnohém kamarádovi prostě neuklidí. Kdo by se přece večer ve tmě namáhal, kdo by v zákoutí mezi garážemi balil „dáreček" do pytlíku nebo také oblíbené důchodcovské: „Jejda, my jsme nekakali, tak šup, jdeme dál" a z trávy se přitom kouří jako o život.

hovno128Loni 800 kg, letos zatím 400

Co nenabereme na boty, nebo nespláchne déšť, uklízí Technické služby. Ročně tak po psech jen v Chomutově vysbírají necelou tunu výkalů. Vloni to například bylo osm set kilogramů, letos to vypadá na obdobné číslo. V současné době se blíží ke čtyřem stovkám.

„Pytlíky zdarma, vyhláška jasná, přesto se najdou neuklízeči"

Sbírá se všude. Parky, hřiště, trávníky, chodníky... „Přestože po zaplacení poplatku za psa dostávají všichni sáčky na sběr exkrementů na celý rok a městskou vyhláškou je jasně dáno, že si lidé po svých mazlíčcích mají uklízet sami, ne vždy tomu tak je. A protože někteří nejsou schopni po svých psech uklízet, musejí Technické služby vyčlenit jednoho zaměstnance, který se úklidu psích výkalů věnuje. Za rok je toho opravdu požehnaně," uvádí náměstek primátora Martin Klouda.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru