Jirkov – Poosmé v řadě ocení jirkovská radnice člověka, který pro město vykonal něco záslužného. Kdo letos v září převezme dřevěnou Cenu Jirky, záleží na lidech samotných. „Jsou to právě obyvatelé Jirkova, kteří nominují své kandidáty. Čas na zasílání návrhů mají lidé do 29. srpna," naznačuje referentka Městského úřadu Eva Dušková.

cenajirky108

Co kandidát musí...

Pro to, aby se člověk mohl ankety zúčastnit a třeba i převzít „vítěznou" sošku z dílny orasínského výtvarníka Šporgyho, musí splňovat několik podmínek. 1/ Bydlet na území města – 2/ být bezúhonný – 3/ vykonat něco záslužného či mimořádného pro město Jirkov.

Navrhovatel musí ke jménu kandidáta připojit kontakt a krátce vysvětlit, čím „jeho želízko" městu prospělo. Návrhy je možné zasílat na adresu Andrea Karlovská, Městský úřad Jirkov, OVSVV, nám. Dr. E. Beneše 1, Jirkov 431 11 nebo na e-mailovou adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

Dosavadní ocenění

Loni byla Cena Jirky udělena výjimečnému obyvateli známému i za hranicemi našeho státu. Dřevěnou sošku převzal Jiří Voříšek, světově proslulý sběratel tesaříků a mandelinek, jehož sbírka byla umístěna do Přírodovědného muzea v Londýně. V letech předešlých ocenilo město následující osobnosti: 2012 - Eva Steinbachová - práce s dětmi a mládeží i se seniorkami, volejbal a sborové zpívání. 2011 - Josef Kozler - sportovní činnost. 2010 - Jaroslav Cinybulk - práce s dětmi a mládeží. 2009 - Alena Kollerová - aktivní práce v Seniorklubu. 2008 - Miroslav Klůc - bezpříspěvkové a dlouholeté dárcovství krve. 2007: Jiří Fencka - charitativní činnost pro Nadaci pro transplantaci kostní dřeně.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru