Chomutov – V olympijskou vesnici se Chomutov promění za sedmnáct měsíců. Zázemí tady najdou sportovci z řad dětí, mládeže a kadetů, kteří se zúčastní VII. Zimní olympiády dětí a mládeže ČR. Jejím pořadatelem bude společně s Českým olympijským výborem Ústecký kraj. Na hry začátkem roku 2016 dorazí přibližně 1400 mladých sportovců z celé republiky.

olympiadacv98

Na jednotlivá sportoviště budou sportovci vyjíždět z Chomutova, který se pro ně stane dočasným domovem. Soutěžit se bude v alpském a běžeckém lyžování, biatlonu, ledním hokeji, lyžařském orientačním běhu, krasobruslení, rychlobruslení nebo snowboardingu. Sporty alpského i severského lyžování, stejně jako snowboarding či biatlon se soustředí na svahy Krušných hor, ostatní odvětví potom do hal a na sportoviště v několika velkých městech kraje. Hlavními středisky bude Chomutov, Litvínov, Ski areál Klínovec, Nové Město v Krušných horách a Ski areál Telnice.

Rozhodla dobře připravená koncepce

O uspořádání olympiády pro mladé sportovce uspěl Ústecký kraj v souboji s krajem Pardubickým. Podle slov náměstkyně hejtmana Jany Vaňhové o vítězství rozhodla dobře připravená koncepce organizace her, přijatelná vzdálenost mezi sportovišti v Krušných horách i v městech kraje a také skutečnost, že všichni sportovci získají kvalitní zázemí právě v Chomutově.

Dočkáme se i olympiády velkých?

A zimní sportoviště v Krušných horách by mohla do budoucna mít ještě větší ambice. Starosta nedalekého saského Altenbergu Thomas Kirsten letos v únoru představil vizi, podle níž by Krušné hory mohly hostit v roce 2026 zimní olympijské hry dospělých sportovců z celého světa. Kromě center pro jednotlivé disciplíny na německé straně hranice zahrnuje jeho plán také tuzemská města, například západočeské Kraslice, Jáchymov, ale také Kovářskou na Chomutovsku či sportovní areál na Klínovci.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru