Chomutov – Oba loupežné skutky spáchal pod rouškou tmy, v obou případech „úřadoval" na velkých chomutovských sídlištích. Jednou si za oběť vybral starší ženu, podruhé pak mladšího muže. Při svém počínání neváhal použít násilí. Nyní mu hrozí vězeňský pobyt v délce dvou až deseti let.

přepadeni88V pondělí byl na Zahradní...

V prvním případě řádil lotr v minulém týdnu (pondělí) na sídlišti Zahradní. Kolem třetí hodiny ranní si tady počíhal na dvaašedesátiletou ženu, srazil ji k zemi a sprostě okradl. „Pachatel do poškozené hrubě strčil, a když upadla, začal se s ní přetahovat o kabelku. Tašku nakonec ženě z ruky vytrhl a z místa utekl," popisuje čin policejní mluvčí Marie Pivková s tím, že žena utrpěla drobná poranění, která si ale nevyžádala lékařského ošetření. Škoda byla vyčíslena na 1200 korun.

...v úterý na Kamenné

Za necelých osmačtyřicet hodin uhodil teenager podruhé. Tentokrát se přemístil na Kamennou, útok přišel kolem jedné hodiny ráno. „Pachatel tady udeřil procházejícího muže, po pádu na zem mu odcizil pánskou příruční tašku. Ani v tomto případě nebyl naštěstí napadený více zraněn, škoda se vyšplhala na 35 tisíc korun," uvádí mluvčí.

Několikero obvinění

Po svém zadržení byl násilník obviněn z loupeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. „Obvinění si muž převzal, ale propuštěn na svobodu nebyl. Skončil v policejní cele a na státní zastupitelství bude podán návrh na jeho vzetí do vazby. V případě odsouzení mu může soudce udělit trest odnětí svobody v rozmezí dva roky až deset let," počítá Pivková.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru