Chomutov – V souvislosti se zápisem do věstníku Ministerstva zdravotnictví ČR, který Krajské zdravotní dává možnost poskytovat komplexní onkologickou péči nejen v Ústí nad Labem, ale také v Chomutově, navštívil ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček onkologické oddělení a oddělení nukleární medicíny v místní nemocnici. Při své návštěvě se seznámil s přístrojovým vybavením a s prostory oddělení.

ministr68

Ministr viděl výhody na vlastní oči

Ministra a jeho doprovod, který tvořili mimo jiné generální ředitel Krajské zdravotní Petr Fiala a místopředseda představenstva Krajské zdravotní Radek Scherfer prováděli po nemocnici ředitel zdravotní péče Nemocnice Chomutov Jiří Mrázek, primářka Onkologického oddělení KZ Martina Chodacká a primář Oddělení nukleární medicíny oddělení KZ Aleš Chodacki. Oba primáři prezentovali ministrovi výhody sloučení obou onkologických pracovišť, jako je zlepšení spolupráce na všech úsecích léčebné péče a zlepšení dostupnosti a spolupráce v oblasti nutriční péče pro pacienty z Chomutovska a okolí.

„Jsem rád, že se nám podařilo splnit jednu z významných priorit a tímto panu ministrovi děkuji. Toto rozhodnutí nám umožní přejít na systém poskytování onkologické péče, běžný u jiných, zejména fakultních nemocnic. Držitel takového oprávnění může poskytovat plnohodnotnou onkologickou léčbu na dvou spolupracujících pracovištích, v závislosti na potřebách pacientů v dané oblasti," poděkoval ministrovi při prezentaci onkologického centra Radek Scherfer.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru