Jirkov - Zemní práce v Olejomlýnském parku, kde před měsícem začala kompletní revitalizace, jsou v plném proudu. Prach, bagry a dělníci, budující cesty pro pěší, cyklostezku, inline dráhu a kruhovou plochu pro lavičky. Mění se také dopravní hřiště, stavební firma kolem něj osazuje obrubníky a chystá se na opravu podezdívky. V srpnu, až budou hotovy zemní práce, začne pokládka povrchů, asfaltu a štěrku na cesty pro pěší. Veškeré práce by měly být hotovy v říjnu 2015.

park287

Prvotní celkové náklady na revitalizaci parku se předpokládaly ve výši třiceti milionů korun, ale už po prvním výběrovém řízení bylo jasné, že budou výrazně nižší. Stavební práce za 14,8 milionu korun provádí pražská firma, další veřejná soutěž proběhne ještě na dodání herních prvků. Jirkov si vybudování sportovně rekreačního areálu může dovolit díky 85% dotaci z Regionálního operačního programu Severozápad.

Park je stále přístupný

Kromě již vyjmenovaného zahrnuje investiční akce také vybudování odpočinkových míst a hřišť pro volnočasové aktivity jako je lanovka, lezecké stěny, petanque a podobně (podrobněji jsme psali zde). Park je pro občany Jirkova oblíbeným promenádním místem a díky své poloze je také využíván pro průchod městem. Během revitalizace bude veřejnosti přístupný.

Zatím se chodí pouze po vymezených trasách

V současné době je možné parkem procházet jen po vymezených trasách, ty jsou značeny ve směru od penzionu Bremen. „Jde o bezpečnost, proto prosíme návštěvníky lokality, aby byli obezřetní a respektovali značení," dodává k tomu starosta Jirkova Radek Štejnar. Nákladní i osobní vozy a těžká technika zatím do parku najíždějí ze Žižkovy ulice, v srpnu už budou používat vjezd z Dvořákovy ulice, podél zahrádek.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru