Chomutov – Chomutovská Městská policie pomáhá předcházet krádeži kol. V průběhu příštího týdne si můžete nechat označit svůj bicykl speciálním kódem, který v sobě ponese vaše nacionále. Čipovat se bude ve středu, 30. července mezi desátou a třináctou hodinou v Bezručově údolí a ve čtvrtek, 31. července mezi třináctou a šestnáctou hodinou na cyklostezce u zooparku. Kola vám strážníci samozřejmě označí zdarma.

koločip277

Vezměte s sebou „flashku"

„Čipování kol budeme provádět ve spolupráci s Policií ČR v rámci projektu Krimistop. Pro cyklisty máme připraveny nejen čipovací sady, ale i návody k registraci na internetu," uvádí manažerka prevence Městské policie Chomutov Iva Ejim a dodává, „kdo si přinese flash disk, postup registrace mu strážníci nahrají přímo na místě."

Ukradené kolo stane se bezcenným

K čemu označení kola slouží a jak to celé funguje? Je to velmi jednoduché. Při provádění namátkových či cílených kontrol načte policista čip a okamžitě podle registračních údajů pozná, zda kolo nebylo náhodou někdy v minulosti odcizené. „Kromě identifikačních vlastností je významným přínosem i preventivní a odrazující účinek systému. Označené předměty se pro nelegální držitele nebo prodejce stávají v podstatě bezcennými a nebezpečnými," vysvětluje náměstek primátora a velitel městské policie Jan Řehák.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru