Chomutovsko - Více než osm a půl miliardy korun by bylo zapotřebí k tomu, aby silnice druhé a třetí třídy, které patří Ústeckému kraji, byly v optimálním stavu. Jak moc je to velká částka? Pro představu se jedná o cenu třeba 46 tisíc fabií.

silnice237

Stavem silnic a jejich údržbou se zabývali na svém posledním jednání krajští radní. „Rada se seznámila s informací o nezbytnosti řešení špatného stavu silnic II. a III. třídy v majetku Ústeckého kraje a vozového parku využívaného na jejich údržbu spojeného s nedostatečným finančním zabezpečením," uvedl Zdeněk Rytíř z kanceláře hejtmana.

Co s tím? Rada uložila zadat zpracování studie, která zmapuje aktuální stav silniční sítě Ústeckého kraje včetně jejího dopravního zatížení a navrhne plán optimálního financování údržby a oprav.

Ze souhrnného odhadu nákladů na opravy a údržbu komunikací je patrné, že k uvedení silniční sítě do optimálního stavu by bylo v současné době potřeba cca 8,6 mld. Kč. Vedle toho by pro plnou údržbu bylo nutné uvolňovat pravidelně o 100 až 150 milionů korun ročně víc na letní a zimní údržbu.

„Současnou situaci je třeba řešit a přijmout konkrétní koncepční opatření v dlouhodobém výhledu s rychlými efekty," dodal Zdeněk Rytíř.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru