Kadaň – Právě proběhlý jedenáctý ročník Vysmátého léta (psali jsme zde) přinesl skvělou zábavu, ale také tradičně posloužil dobré věci. Vedle poslechu populárních kapel mohli návštěvníci šlapáním na Oranžovém kole Nadace ČEZ vydělat peníze pro občanská sdružení Naděje a Světlo Kadaň. A „cyklisté" se tentokrát vážně činili. Opřeli se do pedálů a dohromady vyšlapali 101 106 korun.

kolocez227

Každý návštěvník měl možnost strávit na Oranžovém kole jednu minutu a i přes neskutečné teploty dokázat, že mu akce není lhostejná. „Potěšilo nás, že stejně jako v minulých letech byl o Oranžové kolo velký zájem. Ukázalo se, že lidé nejsou lhostejní k potřebným, protože se do pedálů opírali s plným nasazením," uvedla ředitelka Nadace ČEZ Michaela Žemličková.

„Peníze využijeme pro mentálně postižený klienty"

Občanské sdružení Naděje vytváří a provozuje sítě veřejně prospěšných služeb založených na křesťanských principech. Zaměřuje se zejména na osamělé a zdravotně postižené občany, na rodiny, lidi sociálně vyloučené nebo jinak znevýhodněné s cílem podpořit jejich kompetence a zlepšit jejich vzájemné vztahy. Na kole pro něj návštěvníci festivalu vyšlapali částku 50 957 Kč. „V Kadani připravujeme k realizaci novou službu chráněného bydlení. Peníze proto využijeme na nákup vybavení do nových bytů pro naše mentálně handicapované klienty," řekla vedoucí kadaňské pobočky Naděje Miroslava Chrzová.

„Vybavíme klub DOpatra"

Občanské sdružení Světlo Kadaň se zabývá primární, sekundární a terciární prevencí drogových závislostí, terénní prací v sociálně vyloučených lokalitách a poskytováním služeb v rámci nízkoprahového zařízení pro děti a mládež, klub DOpatra. „Výtěžek v hodnotě 50 149 Kč použijeme na nákup vybavení do klubu DOpatra. V první řadě vybavíme malou studovnu, dále pořídíme nový nábytek do klubovny a nakoupíme materiál pro tvoření a hry," vysvětlil předseda sdružení Jan Hudák.

Šuplík dostal čtyři kola

Nadace ČEZ navíc letos přivezla do Kadaně čtyři dětská horská kola, která na hlavním podiu před koncertem Mig 21 převzal Jiří Štěrba, ředitel Domu dětí a mládeže Šuplík. „Kola u nás rozhodně zahálet nebudou. Pořádáme pro děti cyklovýlety a tato nová kola budou využívat děti, které bicykl nemají," dodává Štěrba.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru