Chomutov – Máte rádi svobodu těla, chcete si léta užívat nesvazování plavkami? Vyznáváte naturismus? Potom určitě znáte notoricky známá místa v kraji pro koupání nahoře, ale i dole bez. Pro toho, kdo by to chtěl vyzkoušet, máme pár tipů a také interaktivní mapu.

Ilustrační foto

Vezmeme to od Chomutova po Ústí nad Labem. Na Chomutovsku se můžete nazí promenádovat u vody na Nechranicích ve Vičicích na severní straně přehrady. Pláž je přístupná po celý rok bezplatně, jde o přírodní lokalitu. Parkování asi půl kilometru od vody.

Oficiální FKK (Freikörperkultur – kultura volného těla) pláž najdete v Chomutově na Kamencovém jezeře. Tady se už platí vstupné, do areálu se dostanete za 60 korun. A když si na sebe vezmete kousek oblečení, v textilní části si užijete i dost zábavy. Najdete tam aquazorbing, nafukovací hrady, šlapadla, dětské hřiště či na vedlejším rybníku vodní lyžování. Parkování přímo u areálu.

Na Mostecku je pro naturisty nejvhodnější pískovna u Braňan. Nenajdete tam žádnou hlavní pláž ani místo vyloženě vyčleněné pro pobyt bez oblečení, ale u břehů najdete dostatek plácků, kde vás nikdo nebude rušit. Parkování okolo sto metrů od vody. Přístup je bezplatný, ale také bez veškerého zázemí.

Jedna z nejznámějších pláží je na Teplicku na Barboře. Pláž pro naturisty najdete na oldřichovské straně, dostanete se na ni bez vstupného po celý den. Nedaleká textilní pláž je již za vstupné s pevnou otevírací dobou. Oficiální parkoviště najdete asi tři sta metrů od pláže. Naturisté ale jezdí v menší míře také na druhou stranu Barbory ve směru od Košťan, kde je možné se mezi stromy v klidu pohybovat bez oblečení. I zde je neplacený vstup.

Naturisté znají také cínovecký Dlouhý rybník. Je ale spíše pro otužilé, vzhledem k tomu, že už jsme na vrcholcích Krušných hor. Přístup je bezplatný, zázemí občerstvení můžete využívat jen odění. Parkování v okolí rybníka, ale pozor na zastavení u silnice, mohli byste dostat pokutu.

Malou naturistickou pláž najdete také u rybníka v Habrovicích na Ústecku. Jde o přírodní lokalitu bez zázemí. Lokalita bývá ale většinou neudržovaná a horší je i kvalita vody. Lepší bývá obyčejně zvolit jiné místo. Jde opravdu o nouzovou variantu.

A co dělat, pokud ve vašem okolí není žádná vyloženě naturistická pláž? Pokud si najdete skryté místo, tak plavky odložit můžete. „Koupání bez plavek mezi lidmi na místech, kde to není zvykem, je u nás bohužel stále považováno za neslušné a mohlo by se jednat i o přestupek veřejného pohoršení. Pokud se vám ale podaří nalákat několik dalších lidí, mohlo by se vám podařit založit novou neoficiální n-pláž," radí web naturista.cz.


Zobrazit místo NATURISMUS Czech Republic na větší mapě
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru