Chomutov - Koňské výběhy Podkrušnohorského zooparku opět ožijí hříbaty. V úterý 15. července porodila hříbě klisna českého teplokrevníka Lea. O malou klisničku se prozatím pečlivě stará ve speciálním prostorném porodním boxu a ven společně vychází jen na krátké procházky, brzy už ale budou větší část dne trávit ve venkovních výbězích.

hribeklisna187

Máma je sama narozená v zooparku

Dalším přírůstkem je hřebeček největšího koňského plemene na světě – Shirského koně. Klisna Gaja, narozená v zooparku před šesti lety, přivedla svého prvního potomka na svět 23. června. Otcem hříběte je plemenný hřebec ze sousedního Slovenska, kde byla Gaja minulý rok na připouštění.

hribehrebec187Klisnička půjde na parkur

Český teplokrevník je nejčastěji chované plemeno koně v České republice. Klisnička, narozená v zooparku bude v budoucnu využívána k rekreačnímu a parkurovému ježdění. Díky dobrému charakteru a přiměřenému temperamentu jsou zástupci tohoto plemene oblíbení i u dětí a začínajících jezdců.

Hřebeček na rekreační ježdění

Hřebeček Shirského koně bude mít jako typický zástupce chladnokrevných koní klidný a vyrovnaný temperament. V dospělosti dosáhne výšky v kohoutku až 180 centimetrů a hmotnosti kolem jedné tuny a stejně jako ostatní Shirští koně bude vhodný k využití jak do zápřahů, tak k rekreačnímu ježdění.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru