Chomutov - Technické služby dokončily první etapu „Komplexního blokového čištění města". Ulice se čistily lépe než v loňském roce, řidiči se totiž o trochu polepšili a v daných termínech přeparkovali svá auta. „Počet nezodpovědných řidičů klesl zhruba o pět desítek, stále však v ulicích při čištění zůstává příliš mnoho vozů. Komunikace pod nimi zůstane přes veškerou snahu Technických služeb nevyčištěna. Přestupek těchto řidičů pak řeší městská policie," uvedl náměstek primátora Martin Klouda.

uklida167Spotřebovalo se 881 kubíků vody

Při první etapě blokového čištění svezly Technické služby celkem 429 tun odpadu. „Na úklidu se podílelo průměrně sedm řidičů, dva dělníci, dva závozníci a sedm osob v rámci veřejně prospěšných prací," říká vedoucí provozovny Čištění města Samir Kharboutli. Ruční práci zaměstnanců doplnily tři nákladní vozy, čtyři samosběry a dva kropicí vozy. Ty spotřebovaly 881 kubíků vody.

Neposlušní šoféři

Přes zavčasu umístěné dopravní značení v každé ulici zakazující stát tam po dobu čištění zůstalo na komunikacích 258 aut. Jejich majitelé byli pokutováni, místo pod nimi ale zůstalo nevyčištěné. Loni při obou etapách bránilo práci celkem 557 vozů.

Devětatřicet tun odpadu lidé nanosili do velkoobjemových kontejnerů, které jsou podle harmonogramu přistavené do ulic vždy v den blokového čištění. „Přistavení kontejneru do všech lokalit města dvakrát ročně je služba pro občany, kteří se takto mohou zbavit nadměrného odpadu," připomněl Klouda.

Druhá etapa blokového čištění začne 30. července, Technické služby vyčistí ulice postupně do konce října.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru