Chomutov - Nový web města je uživatelsky přívětivý, přinese přehledně uspořádané informace, moderní grafiku a postupně i další nové služby. „O novém webu jsme měli jasnou představu již před dvěma lety, ale vzhledem k rozsáhlému projektu, který má rozšířit elektronické služby pro občany, jej představujeme až nyní," uvedl primátor města Jan Mareš. Grafika reflektuje logo města. „Moderní jednoduchá struktura umožní lepší prohlížení," doplnil náměstek primátora Jan Řehák.

wemcv147

Stránky se budou za provozu rozšiřovat

Web bude od 15. července spuštěn na již známé adrese www.chomutov-mesto.cz. Nahradí tak stávající web a za provozu se bude rozšiřovat. „Zároveň budou pokračovat práce na dalších funkcionalitách, které rozšíří služby občanům. O prázdninách by měl být spuštěn Můj portál včetně rezervačního sytému a v září nový intranet pro vnitřní potřeby úřadu," představil připravované služby občanům náměstek Řehák.

Titulní slider v pěti upoutávkách bude sloužit pro zvýraznění aktualit, případně grafické představení města. Nechybí anketa, která je nyní zaměřená na prázdninové volnočasové vyžití dětí, kalendář akcí, aktuality a přímý odkaz na Chomutovské noviny, turisticko-informační portál města echomutov.cz nebo reportážní videa o akcích města. Občané zde najdou životní situace, informace z jednotlivých odborů magistrátu včetně kontaktů, novinkou je virtuální prohlídka magistrátu pro lepší orientaci před návštěvou. Svoji sekci zde mají nově i novináři. Na jednom místě jsou soustředěné tiskové zprávy, odpovědi na jejich dotazy, fotogalerie nebo videoreportáže. Web má zároveň německou a anglickou jazykovou mutaci a na titulní straně té české výrazný odkaz na informace pro zde žijící cizince.

„Můj portál"

Připravovaný Můj portál bude webové rozhraní, které přinese nové služby a úsporu času v elektronické komunikaci města s občany i podnikateli. Po jednoduché registraci umožní použití on-line a off-line formulářů, on-line rezervaci k návštěvě úřadu nebo zobrazení pohledávek vůči městu či historii plateb.

„Po zásadní změně Chomutovských novin přicházíme se změnou druhého nejvýznamnějšího informačního zdroje pro občany města, jak se vyjádřili v dotazníku pro strategii města," dodal primátor Mareš s tím, že společně s webovým portálem pro turistiku a volný čas echomutov.cz tvoří moderní komunikační trojúhelník.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru