Mostecko – Na kontrolu rybníků v okolí Horního Jiřetína vyrazili v noci z pátku na sobotu členové rybářské stráže. Zjistili několik případů nepovoleného nočního lovu. Reportér e-mostecka.cz byl exkluzivně přítomen. Z kontrol vám přinášíme videoreportáž, kterou najdete pod článkem.

rybari127

Rybářská stráž v nočních hodinách zabavila dva rybářské lístky a vydala několik varování v případech jen mírného nedodržení rybářského řádu. To třeba v případě stanu postaveného vodě blíže, než je povolené. O rybářské lístky vydané rybářským svazem v Postoloprtech přišli muž z Bíliny na Teplicku a z Kryr na Lounsku. Hodinu a čtvrt po půlnoci měli na rybníku Propadlina mezi Horním Jiřetínem a dolem Centrum nahozené čtyři pruty. „V lokalitách, kde nejsou výjimky, to je od půlnoci do čtyř hodin do rána zakázané," vysvětlil Jan Novák, člen rybářské stráže z Litvínova. „Jenom jsme se zapovídali," zkoušeli se rybáři vymluvit z porušení řádu. Jeden z nich ještě udělal nesmělý a marný pokus o uplacení: „Co můžeme udělat, abychom o lístky nepřišli?"

Stráž povolenky zabavila. „Přestupkem se bude nyní zabývat městský úřad, kde hrozí pokuta. Rybářské lístky poté dostane svaz, který je vydal. Ten rozhodne o jejich vrácení či dalším postihu hříšníků," vysvětluje dále další člen litvínovské rybářské stráže Petr Bucha.

Noční výjezd směřoval dále k Černickému rybníku. Několik kontrolovaných rybářů tam mělo vše v pořádku. V podobných kontrolách rybářská stráž soustavně pokračuje.

VIDEOREPORTÁŽ

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru