Chomutov – Onkologicky nemocní pacienti už se nebudou muset jezdit léčit jen do Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem. Krajská zdravotní rozšířila statut komplexního onkologického centra a opět bude mít možnost poskytovat onkologickou péči nejvyššího stupně nejen v krajském městě, ale také v chomutovské nemocnici.

Ilustrační foto: morgueFile free license

O úpravě poskytování komplexní onkologické péče v nemocnicích Krajské zdravotní nyní rozhodl ministr zdravotnictví ČR Svatopluk Němeček.

„Jsem rád, že pan ministr Němeček splnil svůj slib a zabýval se naším požadavkem na rozšíření komplexního onkologického centra o chomutovské pracoviště. Svým rozhodnutím nám umožní poskytovat onkologickou péči tak, aby za ní pacienti nemuseli složitě dojíždět na jediné místo napříč celým krajem. Novému představenstvu a vedení Krajské zdravotní se tak podařilo splnit jednu ze svých významných priorit", uvedl k rozhodnutí ministra Jiří Novák, předseda představenstva Krajské zdravotní.

„Toto rozhodnutí nám umožní, abychom přešli na systém poskytování onkologické péče, který je běžný u jiných, zejména fakultních nemocnic, kdy držitel statutu komplexního onkocentra má další, detašované pracoviště, které poskytuje léčbu v závislosti na potřebách pacientů v dané oblasti", doplnil Petr Fiala, generální ředitel Krajské zdravotní.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru