Chomutov – Čtveřice potomků se osmileté rysici karpatské narodila v Podkrušnohorském zooparku 14. května. V prvních týdnech byla maminka velmi obezřetná a většinu času trávila s koťaty ve vnitřní ubikaci, nyní již celá rodinka vychází pravidelně ven.

rys97

Rysata u nás nezůstanou

„Princezna je starostlivá, pečlivá a ostražitá matka. Mládě odchovala již v roce 2011, kdy porodila dvojčata. Z této dvojice se podařilo odchovat pouze jedno, které bylo později umístěno v Národním parku Bavorský les v Německu. Jsme příjemně překvapeni, že letos zdárně prosperují všechna čtyři koťata. Ani ta v chovu zooparku ale nezůstanou. Jejich umístění opět doporučí vedoucí plemenné knihy (ESB)," uvádí zoolog Miroslav Brtnický.

Jména dostanou v říjnu

Jména rysí potěr zatím nemá, křtu se „kočky" dočkají pravděpodobně až v říjnu při oslavách Dne zvířat. Nyní je v brzké době čeká návštěva doktora. „V nejbližších dnech zkontrolujeme s veterinární lékařkou zdravotní stav mláďat, provedeme očkování a zároveň zjistíme jejich pohlaví," upřesňuje zoolog.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru