Chomutov - Krajský soud v Ústí nad Labem vyhověl žalobě Dopravního podniku Chomutova a Jirkova (DPCHJ) a uložil městu Bílina uhradit peněžitou kompenzaci a omluvit se. Dopravce Bílinu žaloval pro poškozování dobré pověsti společnosti.

bus27

„Prý jsme nedodrželi dohodu"

„Město Bílina nás v roce 2012 obviňovalo v celostátních i regionálních médiích, že jsme nedodrželi podmínky dohody o poskytování přepravních služeb a podmínky Veřejné zakázky s názvem „Zajištění veřejné městské hromadné dopravní obslužnosti ve městě Bílina v režimu veřejné linkové dopravy" vyhlášené v roce 2011," uvádí generální ředitel DPCHJ Jiří Melničuk.

Bílina se může ještě odvolat

Podle jejích slov byla tvrzení o dohodě ohledně velikosti nabízených autobusů nepravdivá. „Město Bílina tak činilo opakovaně a intenzivně a vyvolávalo u veřejnosti pochybnosti o solidnosti naší společnosti. Ačkoliv nám dal krajský soud za pravdu, město se ještě může odvolat k vyšší instanci," dodává Melničuk.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru