Chomutov - Chomutov bude žít kulturou i v letních měsících. Turisté mohou o prázdninách navštívit zajímavé expozice v muzeu a galeriích, ale také zdolat téměř třicetimetrový výšlap na Městskou věž. „V červenci a srpnu navštěvují město tisíce turistů, kteří chtějí poznat zdejší historii a kulturu. Zveme je například na výstavu chomutovských výtvarníků, fotografií našich předků či na prohlídku Městské věže s průvodcem a nevšedním překvapením," uvedl primátor města Jan Mareš.

orien266

Modrá krev z hrádku

Chomutovské muzeum až do konce prázdnin zaplní výstava „Rottenhanové a Buquoyové na Červeném hrádku". Jednu sobotu v červenci i v srpnu si ji mohou návštěvníci užít i s komentářem. „Autor výstavy Michal Bečvář přítomné provede expozicí v sobotu 26. července a 23. srpna, vždy od deseti hodin," doplnila kurátorka Oblastního muzea v Chomutově Renata Gubíková. Velmi zajímavé fotografie přinese výstava muzea Rodinné fotoalbum také v budově radnice. Ta ukáže obrázky našich předků z běžného života na české i německé straně hranic.

Tradiční dechovka v parku

Po celé prázdniny každé středeční odpoledne bude v městském parku znít dechová hudba. Tyto pravidelné koncerty od 16.30 lákají své příznivce k altánu v parku, kde se mohou zaposlouchat do známých melodií. Vypravit na hudbu do parku se můžete 2.; 9.; 16.; 23. a 30. července, dále pak 6.; 13.; 20. a 27. srpna. Hrát vám bude Hornický dechový orchestr a Staročeská dechovka J. Zástavy.

Hudby se ani o prázdninách nevzdají žáci Základní umělecké školy T. G. Masaryka. Pro širokou veřejnost přichystala škola již třetí ročník koncertu pod názvem Letní filharmonie 2014. Koncertu se zúčastní také hudebníci z umělecké školy v Kadani, Klášterci nad Ohří, Vejprtech, dále žáci ze saské Mozartovy společnosti, aktivní muzikanti přihlášení z celé Evropy a hráči orchestru Státní opery Chemnitz. Koncert začne 23. července v osm hodin večer v letním kině. Generální zkouška se uskuteční na náměstí 1. máje, ten samý den až do čtyř hodin odpoledne. Bude tak zároveň pozvánkou na večerní koncert.

vez266Kulturu přináší i knihovna

Středisko kulturních a knihovnických služeb také chystá na léto vyžití pro turisty i obyvatele města. Velmi zajímavé jistě budou koncerty. První z nich, A-session s bluegrassovou a gotickou hudbou, se uskuteční 30. července v atriu SKKS, na stejném místě si mohou lidé 23. srpna užít taneční a hudební show V rytmu Orientu. V galerii Lurago představí svá díla chomutovští umělci. Výstava pod názvem Chomutovský salon 2014 potrvá od 9. července do 22. srpna. Výstavní síň knihovny zaplní po celý červenec výstava Nadi Hoštové S pastelkou za zvířátky.

Po poznání městské historie a kultury návštěvníci jistě uvítají možnost, podívat se na to všechno pěkně svrchu. Jedinečnou příležitost k tomu budou mít na městské věži. Tam se o prázdninách budou konat komentované prohlídky od středy do neděle a ve vybrané dny je obohatí divadelní scénky. Z téměř třicetimetrové výšky ochozu padesátimetrové věže budou mít turisté město jako na dlani, při výstupu i po něm se navíc dozví mnoho zajímavostí o věži samotné i o minulosti města. „V jednotlivých mezipatrech připraví divadelníci tematické scénky a přidají tak mluvenému slovu další rozměr," dodala ředitelka SKKS Marie Laurinová.

Obnaženi

Celý jeden prázdninový týden bude kultura z Chomutova přímo sálat. Od 9. do 16. srpna se totiž bude konat festival Obnaženi. Ten veřejnosti ukáže alternativní umění. Sedm dní bude plných worskhopů jógy, divadla či fotografie. Dále návštěvníci shlédnou mnoho tanečních i hudebních vystoupení.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru