Chomutov – Dlouhodobá strategie otevřenosti radnice se promítá do volně přístupných informací na webu města. Kromě nedávno zveřejněného „klikacího" rozpočtu ukazuje také uzavřené smlouvy. „Chceme touto formou zpřístupnit informace občanům, kteří se o chod města zajímají. Přestože nám to zákon neukládá, šetříme tím veřejnosti cestu za informacemi, o které by mohli lidé individuálně žádat," řekl primátor města Jan Mareš.

ekonomika236

Citlivé údaje neuvidíte

Smlouvy města s dodavateli, nájemci, kupujícími a dalšími jsou umístěné v záložce magistrát, odbor ekonomiky (najdete zde). Aby však magistrát neporušil zákon, jsou citlivé osobní údaje ve smlouvách začerněny. „Klikací" rozpočet nebo zveřejněné smlouvy na webu jsou lidem snadno přístupné a přispívají tak k transparentnosti hospodaření s majetkem města.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru