Chomutov – V poslední době není týdne, aby strážníci nesbírali z ulic jednoho, dva či více opilců. Ustelou si, kde je napadne, centrum města, parčíky, v horších případech chodníky a silnice. Výjimkou nebylo ani uplynulých sedm dní, tentokrát to odnesla „horní část" města. Tři alkoholické případy navíc završil feťák, který se své „vášni" oddával bez skrupulí uprostřed sídliště.

opilec226

„Jen jsem tady odpočíval"

Poprvé vyjížděli chomutovští strážníci začátkem týdne. „Přijali jsme telefonické oznámení, že se v Jirkovské ulici na dětském hřišti povaluje opilý člověk, který ho navíc znečistil zvratky," popisuje první z případů mluvčí Městské policie Vladimír Valenta. Když strážníci dorazili na udané místo a „znaveného" člověka probrali k životu, nestačili se divit. „Čtyřiadvacetiletý Jirkovan z řad nepřizpůsobivých vylíčil, kolik toho vypil, na hřišti prý pouze odpočíval a pak že se mu udělalo špatně. Také ho prý mrzí, že to odneslo právě dětské hřiště a nakonec po sobě z vlastní iniciativy uklidil. Omluvil se a souhlasil i s blokovou pokutou," pokračuje Valenta.

„Najednou jsem usnul"

K dalším dvěma případům vyjížděli muži zákona hned o den později. Nejprve do ulice Pod Břízami, kde se v bdělém stavu neudržel třiadvacetiletý muž, opět Jirkovan. „Něco jsem vypil a najednou jsem usnul," uvedl po probuzení strážníkům. Jejich pomoc prý nepotřebuje. Nakonec sám odkráčel směrem na sousední město.

Kvůli stejnému problému zasahovala hlídka o pár minut později na Kamenném Vrchu. Tady bohužel pán neurazil z hospody ani dvacet metrů. „Muž ležel před restaurací, stěží komunikoval, nemohl ani uvést své jméno a bydliště. Jeho stav si vyžádal převoz do nemocnice," uvádí mluvčí.

Ani se neschovával

Trojici alkoholových zásahů nakonec doplnil toluenový čichač. Ten se nijak nerozpakoval a své propriety vybalil přímo na veřejnosti. „Dostali jsme hlášení, že na Zahradní, před vchodem jednoho z domů, sedí muž, čichající toluen. Strážníci při kontrole zjistili, že se jedná o jednatřicetiletého narkomana z Kamenné. Jakoukoliv pomoc odmítal, proto byl hlídkou z místa pouze důrazně vykázán," zakončuje Valenta.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru