Chomutov – Chomutovští radní schválili od 1. září 2014 zřízení třetí přípravné třídy při Základní škole a Mateřské škole 17. listopadu (na Březenecké). Jedná se o třídu pro sociálně znevýhodněné děti v posledním roce před zahájením povinné školní docházky, u kterých je předpoklad, že zařazení do přípravné třídy vyrovná jejich vývoj.

skola17.listopadu226

Více žadatelů než místa

Děti jsou do přípravné třídy zařazovány v souladu se školským zákonem výhradně na písemné doporučení školského poradenského zařízení. Přípravné třídy jsou v Chomutově provozovány od školního roku 2003/2004. Kapacita stávajících 4 tříd, z nichž jedna je ve škole na Zahradní, jedna na Písečné a dvě v ZŠ a MŠ 17. listopadu, umožňuje podle vyhlášky zařadit 60 dětí. V současné době se počet potenciálních žadatelů o umístění pohybuje kolem 70.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru