Jirkov – Přerostlá tráva je v Jirkově k vidění hlavně na sídlištích. Bohužel, rekultivační práce jsou kvůli rozmarům počasí mnohdy značně zpomaleny. „Lidé si stěžují na vysokou trávu, můžeme je ale ujistit, že děláme, co se dá," vzkazuje stěžovatelům místostarostka Dana Jurštaková.

kvetinyjirkov216

V Jirkově se seká 63 hektarů

Seče trávy probíhají v Jirkově od 1. dubna, jde o plochy zahrnující přes 63 hektarů. Plochy jsou rozděleny do čtyř oblastí podle četnosti sečí – od jedné po šest ročně. „První už proběhla, v současnosti probíhá někde už i druhá a dokonce i třetí," potvrzuje starosta Radek Štejnar. Střed města a Nové Ervěnice jsou už v pořádku, pracovníci mají nyní na starosti horní sídliště.

Květiny pomáhají bezpečnosti

Kromě sečí probíhala ve městě v dubnu a květnu také pěstební péče o výsadby a jarní blokové čištění města. V těchto dnech již Jirkov krášlí 31 květinových mís, které jsou rozmístěny v centru města, v Nových Ervěnicích a například u kruhového objezdu u základní umělecké školy.Tady květiny zdobí ostrůvky ve vozovce.

Barevné muškáty, afrikány a další květy vhodně doplňují zeleň, někde však mají i praktický účel – například v centru města chrání zemní světla, která v noci osvěcují kostel sv. Jiljí či sochu sv. Jana Nepomuckého. „Řidiči často zneužívají bezbariérovosti centra a přehlížejí hranice vozovky a zóny pro pěší a stává se, že najíždějí právě na tato světla," uvádí referentka jirkovského Městského úřadu Eva Dušková.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru