Chomutov – Vysoké venkovní teploty už jsme před pár dny zažili a při té příležitosti už jsme mohli „kropičáky" v chomutovských ulicích vidět. „Slunce dokáže ulice města doslova rozžhavit a hlavně starší či nemocní lidé to špatně snášejí. Přesto i v tomto počasí z různých důvodů musí vyjít ven. Zvlhčování vzduchu vodou z cisteren je jediný způsob, jak od veder trochu ulevit a alespoň maličko zpříjemnit pobyt na ulici," uvádí náměstek primátora Martin Klouda.

cisterna176

Když je potřeba, vyrazí dvě cisterny současně

Kropicí vůz poprvé vyjel v pondělí 9. června, kdy se teploty vyšplhaly do tropických výšek. „Vzduch jsme osvěžovali od půl jedenácté dopoledne do půl šesté odpoledne, podobně tomu bylo i další dva dny. V úterý dokonce jezdily dva kropiče současně," říká vedoucí provozu Dopravy Samir Kharboutli. Jen pro zajímavost, jeden vůz spotřeboval průměrně třicet kubíků vody denně.

„Voda splňuje všechny normy"

Vodou osvěžují Technické služby hlavní ulice města, po projetí vozu je vzduch vlhčí a lidem se v rozpálených ulicích lépe dýchá. „Zkrápění ulic zajišťujeme v případě, kdy teploty tři dny po sobě vystoupí nad osmadvacet stupňů Celsia. Vodu čerpáme z veřejného řadu, takže splňuje všechny hygienické normy," vysvětluje ředitel Technických služeb Zbyněk Koblížek. A závěrem opět jedna perlička, voda je obohacena o příjemnou vůni "ledový vítr".

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru